Prezentarea departamentului

Infiintat in 1948, acum 72 de ani, se constituie in entitatea originara in jurul careia s-a infiintat FAIMA, la 15 aprilie 2010, fiind unul dintre cele trei departamente ale facultatii, cel mai mare si semnificativ centru de educatie si cercetare, care ofera programe de studii de licenta si master in domeniul Inginerie si Management. Personalul departamentului se remarca prin competenta si experienta in domenii cum ar fi management, inovare, antreprenoriat, marketing, comunicare, managementul resurselor umane, dezvoltare de produse noi, leadership etc. Activitatile educationale se desfasoara in spatiile moderne ale departamentului (amfiteatre, sali de clasa si laboratoare) folosind echipamente si software de ultima ora, facilitati de invatare si simulare, acces la internet wireless, biblioteca etc. Astfel, studentii au posibilitatea de a dobandi cunostinte fundamentale, abilitati si competente necesare pentru o cariera de succes.

~ Misiunea ~
Misiunea departamentului este de a furniza programe de studii si de cercetare de calitate, pentru a oferi studentilor posibilitatea de a dobandi cunostinte, competente si expertiza necesare pentru a dezvolta o cariera de succes.4

~ Viziunea ~
Pentru a deveni unul dintre cele mai valoroase departamente de specialitate din mediul academic romanesc este nevoie de:
- publicatii academice si de cercetare de inalta calitate;
- furnizarea de programe de studii de tinuta pentru studenti;
- dezvoltarea unei abordari inovatoare a programelor educationale prin modificari curiculare regulate;
- incurajarea gandirii critice, a creativitatii, a colaborarii si comunicarii intre toti membrii departamentului si intre partile interesate (stakeholders) - studenti, agenti economici si organizatiile guvernamentale partenere, precum si alte institutii academice din Romania si din strainatate.

~ Valori ~
Realizarea de performante exceptionale se obtine doar printr-o culturt bazata pe responsabilitate si respect reciproc. Aceasta cultura organizationala este consolidata de urmatoarele valori de baza:
- Excelenta;
- Colaborare;
- Inovare;
- Loialitate;
- Eficienta;
- Antreprenoriat;
- Integritate.