FAIMA - Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria si Managementul Afacerilor
StudUPB

Proiectul Hai la facultate! Program de vara pentru elevi de liceu - StudUPB se adreseaza unui numar de 675 elevi proveniti din liceele de stat din România. Programul va debuta cu transportul elevilor si instalarea acestora în unitatile de cazare (camine studentesti situate în campusul universitar al UPB), cu scopul de a le oferi acestora o experienta autentica a vietii de student (în scopul cresterii motiva?iei acestora de a finaliza cu diploma de bacalaureat studiile liceale si de a se îndrepta ulterior catre învatamântul tertiar). Activitatea de acomodare si îndrumare va continua cu prezentarea campusului UPB, prezentarea generala a universitatii, a celor 15 facultati si a ofertei educationale, cu scopul de a se familiariza cu ceea ce presupune viata de student si cu mediul în care îsi vor desfasura majoritatea activitatilor aferente programului de vara de tip punte. Totodata, se va avea în vedere sustinerea unor prezentari ale departamentelor interne ale universitatii, cu accent pe oportunitatile si beneficiile oferite prin dobândirea calitatii de student (Centrul de Cultura, Voluntariat, Sport si Activitati Recreative - CCVSAR, Centrul de Antreprenoriat, biroul Erasmus+) si a asociatiilor studentesti din UPB. Componenta teoretica va cuprinde cursuri specifice domeniilor de studiu ale celor 15 facultati implicate, prin care se urmareste familiarizarea elevilor cu sistemul de învatamânt universitar (ex: fizica, matematica si informatica aplicata). Componenta practica presupune organizarea unor ateliere unde se vor folosi kit-uri de robotica, a unor experimente reale si virtuale pentru întelegerea fenomenelor fizice si activitati în laboratoare de cercetare-inovare ale universitatii, dotate cu aparatura de ultima generatie. Vizite de studiu la firme partenere ale celor 15 facultati. Participarea la competitii sportive, activitati recreative si culturale:
• sunt propuse jocuri de echipa precum fotbal, volei, handbal, tenis de masa, darts, bowling, biliard, ce vor contribui la dezvoltarea unor competente precum lucrul în echipa, stabilirea si asumarea de obiective, disciplina si perseverenta.
• Activitati recreative de tip team building: vor cuprinde participarea elevilor la jocuri de socializare (ex: activita?i specifice Xbox, Laser tag, Activity, Catan, sah, Rummy), proiectii de film (în campusul UPB si în cinematograf), activitati recreative– seri de socializare si de jocuri educative.
• Activitati culturale: includ vizite la obiectivele culturale si istorice emblematice din Bucuresti, vizite la muzee precum Muzeul Antipa, Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti, Muzeul Militar National, la Palatul Parlamentului si la teatru/opera.

Metodologie selectie aici